За контакти с нас:

+359 899403740
biogreenyoffice@gmail.com

Заровеното в земята съкровище

Това са зеленчуците, от които частта, която консумираме, расте под земетя. Това са моркови, картофи, сладки картофи, червено цвекло, пащърнак, целина, ряпа, джиджифил, куркума, глави лук и чесън и още много. Тези зеленчуци най-често са зимни, затова и съдръжанието им на полезни вещества покрива до голяма степен нуждата на организма ни от полезни елементи през студените месеци от годината. Това ги прави и най-добрият източник на минерали и витамини през зимата.

Тези богатства, отраснали в почвата, заемат и изключително важно място в детското меню, особено в периода на захранване. Те са едни от първите продукти, които се включват към храненията. Често се започва с моркови, пащърнак и сладки картофи, поради сладкия им вкус, който лесно се възприема от малчуганите.

Част от тези кореноплодни продукти присъстват редовно на трапезата ни и в почти всяка манджа, но с други не е точно така. Ето и няколко идеи за по-честа конусмация на кореноплодни зеленчуци:

– Освен салати и ястия, с тях можем да приготвяме и десерти. Например морковен сладкиш, който изключително успешно можеш да забъркаш и с пащърнак.

– Сутрин започвай деня с чаша прясно изцеден сок от БИО червено цвекло, БИО моркови и БИО джинджифил, така ще положиш супер старт на деня.

– Към бутилката си с вода добави няколко резенчета корен БИО куркума, който действа детоксикиращо.

 

Нашата препоръка е винаги, когато имаш възможност, да си набавиш БИО кореноплодни зеленчуци, да го правиш. Освен всички полезни качества, те абсорбират почти всичко от почвата. Така че, за да си сигурен, че консумираш зеленчуци без химични остатъци, избери такива от контролирано биологично стопанство.

Надяваме се да сме били полезни и ако чуеш някой да каже, че зимата е най-бедна на сезонни зеленчуци, вече можеш да го обориш.

Previous postNext post

Post a Comment

USA