За контакти с нас:

+359 899403740
biogreenyoffice@gmail.com

Яж за здраве

Със смяната на сезоните и наближаването на зимата е време да се погрижим за здравето си и да се подготвим за така красивия снежен период на годината. Добре е да се вземат превантивни мерки, така че да не губим време!

 

Най-важното е да обърнем внимание на имунната ни система, защото от нея зависи здравето ни. Тя може да отслабне и при стрес и натоварване, недоспиване и малко движение. Затова трябва да се погрижим за като поне се храним пълноценно и здравословно. Сигруно ти е писнало да четеш какво трябва да ограничиш, затова ние ще опишем това, което трябва да увеличиш 🙂

 

За здрав имунитет трябва да приемаме повече витамини, които е най-лесно да си ги набавяме от всички растителни храни. Тези, с цвят между жълто до червено (като моркови, домати, червени чушки, тиква), са богати на бета-каротен, който в организма ни се превръща във витамин А. Към тази група се включват и сладките картофи, които не забравяй, че са близък роднина на моркова. Цитрусите пък изоблистват от витамин С. С фукция на естествен антибиотик са добре познатите ни кореноплодни продукта – лук и чесън. Други така полезни и незаменими корена са и джиджифила, който е вълшебен при настинки и мигрена, и куркумата, която бори хрема и болно гърло.

 

Нашите препоръки са да добавяте към всяко ястие свеж магданоз, копър или целина, както и на ден да изяждаш поне 2-3 от най-добрите природни имуностимуланта – ябълки, цвекло, моркови, чушки, чесън, лук.

Previous postNext post

Post a Comment

USA